5 خطر سوسیس و کالباس برای بدن

به گزارش فروشگاه ویژه ها، سوسیس و کالباس، یکی از نمونه های مواد غذایی است که به راحتی آماده مصرف می گردد و در عین حال بسیار خوشمزه است و به همین علت هواداران زیادی در میان مردم دارد. اما افزایش استقبال مصرف کنندگان از انواع سوسیس و کالباس، در شرایطی مشاهده می گردد که بسیاری از متخصصان تغذیه، به مضرات مصرف این نوع مواد

5 خطر سوسیس و کالباس برای بدن

5 خطر سوسیس و کالباس برای بدن

سوسیس و کالباس، یکی از نمونه های مواد غذایی است که به راحتی آماده مصرف می گردد و در عین حال بسیار خوشمزه است و به همین دلیل هواداران زیادی در میان مردم دارد. اما افزایش استقبال مصرف نمایندگان از انواع سوسیس و کالباس، در شرایطی مشاهده می گردد که بسیاری از متخصصان تغذیه، به مضرات مصرف این نوع مواد غذایی اشاره می نمایند. این در حالی است که مصرف نوشابه ها، سوسیس و کالباس هم همپای این مواد هر روز افزایش می یابد به همین دلیل اغلب بچه ها و نوجوانان با مشکل کمبود آهن، روی و انواع ویتامین ها روبرو هستند و رشد آن ها به طور کامل انجام نمی گردد.

سیدضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در این رابطه می گوید: 2 مسأله اصلی در موضوع استفاده از سوسیس و کالباس وجود دارد که سوسیس و کالباس از چه موادی تهیه می گردد و در تهیه این فرآورده آیا از استانداردهای تعیین شده، تبعیت می نمایند.

تمام محصولات موجود در بازار در کارخانه های نام آور تولید نمی گردد، تعیین نیست سوسیس و کالباس های فله ای موجود در بازار با چه مواد اولیه ای و در چه اماکنی تولید می گردد و نباید اندازه مصرف مواد نگه دارنده نیترات و نیتریت در این مواد از اندازه استاندارد بیشتر باشد و مدت نگهدارندگی آن ها هم نباید افزایش یابد. این مواد توان دفاعی بدن را تحت فشار قرار می دهد و موجب هجوم اسیدهای چرب اشباع شده، می گردد و عوارض آن به صورت بیماری های قلبی، عروقی و سرطان ها بروز می نماید. مصرف استاندارد مواد نگه دارنده مسئله ای ایجاد نمی نماید اما بیش از آن خطرناک است.

1- سوسیس، فشار خون را بالا می برد

کارشناسان تغذیه در انگلیس هشدار دادند اندازه نمک موجود در بیشتر سوسیس ها بیشتر از نمکی است که در یک پاکت چیپس وجود دارد. گروهی از متخصصان تغذیه به مطالعه روی محتوای نمک موجود در گوشت تازه، گوشت منجمد و سوسیس ها پرداختند و متوجه شدند از بین 246 محصول مختلف سوسیس که در این کشور توزیع می گردد اندازه نمک موجود در آن ها بیش تر از نمک یک پاکت چیپس است.

در واقع برای هر 50 گرم گوشت تولید شده در هر وعده خطر بیماری های قلبی تا 42 درصد افزایش می یابد و خطر دیابت هم تا 19 درصد بالاتر می رود

این متخصصان می گویند وقتی فردی در روز فقط 2 عدد سوسیس به اسم وعده غذایی مصرف می نماید، حدود نیمی از حدبیشتر اندازه مجاز مصرف روزانه نمک را دریافت نموده است. این کارشناسان تاکید دارند که گران تر بودن کالا به معنی سالم تر بودن آن نیست، چون در بعضی موارد حتی محصولات گران تر، نمک بیشتری دارند.

نمک فشار خون را بالا می برد و منجر به سکته مغزی، حمله قلبی، پوکی استخوان و بیماری های کلیوی می گردد به همین دلیل هر فرد مجاز نیست که بیش از 6 گرم نمک در روز مصرف کند.

2- سوسیس و کالباس؛ مضر برای پوست

در سال های اخیر استفاده از فرآورده هایی چون سوسیس و کالباس به صورت چشمگیری افزایش یافته است. این در حالی است که این مواد در کنار طعم جذب نماینده خود، مضرات فراوانی خواهند داشت.

دکتر فرید صفر، پژوهشگر بیماری های پوستی گفت: مصرف زیاد سوسیس و کالباس ممکن است در مواردی کهیر ایجاد کند اما در بیشتر موارد تشدید نماینده بعضی بیماری های پوستی از جمله خارش و یا بیماری های حاد پوستی است.

بیشترین عامل تحریک نمایندگی این مواد، فلفل، ادویه و مواد رنگی و افزودنی است که در آن به اندازه زیاد وجود دارد بنابراین به افرادی که سابقه بیماری های پوستی، خارش یا کهیر دارند، توصیه می گردد مصرف این قبیل فرآورده ها را به حداقل برسانند و ترجیحاً از مصرف آن ها خودداری نمایند.

در ضمنً در بسیاری از موارد اطمینانی از سلامت گوشت مصرفی در این فرآورده ها هم وجود ندارد.

3- خطر بروز سرطان مثانه با مصرف سوسیس و کالباس

مصرف سوسیس و کالباس خطر بروز سرطان مثانه را 30 درصد افزایش می دهد. محققان تاکید کردند: مواد افزودنی که در گوشت های فرآوری شده شامل سوسیس و کالباس استفاده می شوند، خطر ابتلا به این سرطان را تشدید می نمایند. محققان در تشریح این اثرگذاری، متذکر شدند که نمک هایی مثل نیتریت سدیم و نیترات سدیم در این غذاها می توانند با اسید معده واکنش انجام داده و در طول فرآیند هضم و جذب غذا، مواد سرطانی را تشکیل دهند.

در این پژوهش دانشمندان انستیتو ملی سرطان در راکویل آمریکا، رابطه بین مصرف افزودنی های گوشتی و خطر بروز سرطان مثانه را مورد ارزیابی قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از روزنامه تلگراف، دکتر آماندا کروس محقق اصلی در این پژوهش یادآور شد که انجام مطالعات بیشتر در این زمینه لازم است. البته چندین پژوهش دیگر هم وجود این رابطه را تایید نموده است.

4- سوسیس و کالباس باعث ابتلا به بیماری های ژنتیکی می گردد

محمد تقی اکبری، رئیس انجمن ژنتیک ایران می گوید: مصرف سوسیس و کالباس قطعاً در ابتلا به بیماری های ژنتیکی اثر دارد، البته این ابتلا به مرور اتفاق می افتد.

اندازه بیماری های ژنتیک در ایران نظیر سایر کشورهاست و در مواردی به دلیل ازدواج خویشاوندی بیشتر از سایر کشورها می باشد. امکانات موجود برای تشخیص و شناسایی بیماری های ژنتیکی به این صورت است که سازمان بهزیستی مراکز مشاوره ژنتیک برای بیماری های ژنتیک طی دهه گذشته در استان های مختلف ایجاد نموده است و مراکز بهداشت سراسر کشور هم به بیماری های ژنتیک پرداخته اند.

در حال حاضر حداقل 13 تا 16 هزار بیماری ژنتیکی وجود دارد که بعضی از آن ها شیوع بالا دارد و شیوع بعضی خیلی پایین است. متأسفانه آمار دقیقی از همه مبتلایان به بیماری های ژنتیکی نداریم؛ اما در خصوص بیماری های غربالگری شده مانند تالاسمی می توان آمار داد.

مصرف زیاد سوسیس و کالباس ممکن است در مواردی کهیر ایجاد کند اما در بیشتر موارد تشدید نماینده بعضی بیماری های پوستی از جمله خارش و یا بیماری های حاد پوستی است

بیماری های ژنتیکی 2 دسته هستند: این بیماری ها یا ارثی هستند و از پدر و مادر به ارث می رسند یا بر اثر جهش تازه در ژن فرد به وجود می آید. به اسم مثال آکندروپلازی که کوتاهی قد را موجب می گردد، دوسوم به دلیل جهش تازه در ژن ایجاد می گردد. یک سوم افرادی که به هموفیلی مبتلا می شوند بر اثر جهش تازه است و قبلاً پدر و مادر فرد به آن مبتلا نبوده اند.

سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه در این رابطه می گوید: مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال های آزاد که بر اثر استفاده از این مواد به وجود می آید، می تواند اطلاعات DNA را تغییر دهد و یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد. افرادی که در دوره رشد قرار دارند احتیاجمند 4 گروه اصلی نان، غلات، سبزی و میوه هستند. هر روزه هر فرد به سبزی پخته یا خام300 تا 700 گرم و میوه 200 تا 400 گرم احتیاج دارد. بهبود روش زندگی و مناسب بودن مواد غذایی روی رفتار ژن ها تأثیر می گذارد.

5- دشمنی سوسیس و کالباس با قلب

تحقیقات تازه حاکی از آن است که گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس به سلامت قلب آسیب می رساند.

به گزارش هلث دی نیوز، آنالیز های دانشمندان دانشگاه هاروارد نشان می دهد که چربی های گوشت قرمز موجود در گوشت های فرآوری شده عامل خطری برای بیماری های قلبی است. واژه گوشت فرآوری شده به هر گوشتی اشاره می نماید که با دودی شدن، نمک سود کردن و اضافه کردن مواد شیمیایی خاص و مواد نگه دارنده تهیه می شوند. همبرگر، سوسیس، کالباس و ژامبون ها جزو گوشت های فرآوری شده هستند.

برای کاهش خطر حملات قلبی و دیابت افراد باید از مصرف زیاد گوشت های فرآیند شده اجتناب نمایند. به اسم مثال نباید زیاد در وعده های غذایی خود هات داگ، سوسیس و یا کالباس بخورند. مصرف این غذاها نباید بیش از یک بار در هفته باشد.

طبق تحقیقات دانشمندان دانشگاه هاروارد روی یک میلیون و دویست هزار نفر که نتایج آن در کنفرانس انجمن قلب آمریکا مطرح شد، تعیین شد 23 هزار و هشتصد نفر از این افراد دچار بیماری های قلبی بوده و 2 هزار و دویست نفر هم به سکته مبتلا شده و 10 هزار نفر دیابت داشتند.

مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال های آزاد که بر اثر استفاده از این مواد به وجود می آید، می تواند اطلاعات DNA را تغییر دهد و یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد

محققان در این آنالیز دریافتند که افرادی که گوشت قرمز تولید نشده مصرف می کردند به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی و

دیابت

قرار داشتند. اما در هر حال خوردن گوشت های فرآیند شده با افزایش خطر ابتلا به این دو بیماری ارتباط داشت. در واقع برای هر 50 گرم گوشت تولید شده در هر وعده خطر بیماری های قلبی تا 42 درصد افزایش می یابد و خطر دیابت هم تا 19 درصد بالاتر می رود.

به گفته محققان وجود نمک، مواد شیمیایی نگه دارنده و چربی دلیل ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت است. خوب است بدانیم که هم گوشت های تولید شده و هم سایر غذاها نظیر کره و پنیری که دارای چربی های اشباع باشند با ابتلا به بیماری های مزمن ارتباط دارند و باید در مصرف آن ها محدودیت وجود داشته باشد.

منبع:ایسنا همشهری فارس سلامت نیوز

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : hasantaleb

منبع: راسخون
انتشار: 14 مهر 1400 بروزرسانی: 14 مهر 1400 گردآورنده: shop-vijeha.ir شناسه مطلب: 1750

به "5 خطر سوسیس و کالباس برای بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 خطر سوسیس و کالباس برای بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید