چگونه برنج را خوش عطر کنیم ، 15 فوت و فن برنج خوشمزه

به گزارش فروشگاه ویژه ها، طرز تهیه برنج خوش عطر چگونه است؟ چگونه برنج را خوش عطر کنیم؟ آیا با روش های طبخ برنج خوشمزه و خوش ظاهر آشنا هستید؟ چگونه برنج خوشمزه تری بپزیم؟ چه راهکارهایی برای عطر بخشیدن و طعم دار کردن برنج وجود دارد؟ شاید پخت برنج یک کار راحت به نظر برسد، اما آشنایی با ترفندهای خوش عطر کردن برنج و روش صحیح پخت آن می تواند به شما یاری کند تا در خاتمه برنج لذیذتر و خوش طعم تری را آماده کنید. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران می توانید با روش های خوش عطر شدن برنج آشنا شوید. در خاتمهی مقاله به سوالات متداول در خصوص خوش طعم شدن برنج هندی و ایرانی پاسخ خواهیم داد.

چگونه برنج را خوش عطر کنیم ، 15 فوت و فن برنج خوشمزه

چگونه برنج را خوش عطر کنیم؟

معمولاً در طرز تهیه برنج خوش عطر عوامل متعددی دخیل هستند. نوع برنج، روش پخت و بعلاوه افزودنی هایی که در زمان پخت به برنج اضافه می کنید، نقش مهمی بر عطر و طعم آن دارند. اما سوال اینجاست که برای عطر دار شدن بوی برنج چکار کنم؟ چجوری برنج بپزم که عطرش دربیاد؟ در ادامه می توانید با برترین روش های خوش عطر شدن برنج آشنا شوید.

1- از برنج عطری بهره ببرید

چگونه برنج خوشمزه درست کنیم؟ همانطور که می دانید برنج ها انواع مختلفی دارند و از همین رو اگر دوست دارید برنج شما عطر زیادی داشته باشد، بهتر است از برنج های عطری بهره ببرید. این برنج ها معمولاً دانه درشت هستند و عطر بیشتری نسبت به برنج های معمولی دارند. به این برنج ها برنج باسماتی نیز گفته می گردد و بیشتر در هند و پاکستان مورد استفاده قرار می گیرند.

2- برای خوش عطر شدن برنج از سبزیجات بهره ببرید

اطلاع از آخرین مطالب مجذوب نماینده و پرطرفدار

افزودن انواع سبزی معطر به برنج در زمان پخت موجب طعم دار کردن برنج و عطر بخشیدن به آن می گردد. شما می توانید برای طبخ برنج خوشمزه و خوش ظاهر بعد از آبکش کردن برنج و یا در زمان پخت برنج کته کمی ریحان خرد شده، گشنیز، جعفری، نعناع و حتی برگ سیر خرد شده به برنج خود اضافه کنید. برای درست کردن شوید پلو و باقالی پلو خوش عطر از گل محمدی خشک یا زعفران آب نموده غلیظ بهره ببرید.

3- برای خوش عطر شدن برنج از زیره یاری بگیرید

یکی دیگر از روش ها در طرز تهیه برنج خوش عطر استفاده از ادویه های معطر است. اگر در زمان پختن برنج کمی زیره سیاه به آن اضافه کنید، برنج شما بسیار لذیذ و خوش عطر خواهد شد. از آنجایی که خواص زیره برای بدن زیاد است و طبع گرمی دارد، ترکیب آن با برنج یک روش ساده برای مصرف این ماده مفید است.

4- برای عطر بخشیدن به برنج از آب گوشت یا آب مرغ بهره ببرید

چگونه برنج خوشمزه تری بپزیم؟ جواب کاملاً معین است. برای این که برنج شما خوش طعم تر گردد و عطر خوب برنج تمام فضای خانه را پر کند، می توانید برای پخت برنج به جای استفاده آب، از آب مرغ یا آب گوشت بهره ببرید. برای این کار حتماً آب گوشت یا مرغ را به خوبی فیلتر کنید تا ذرات گوشت و مرغ در آن نباشد.

سپس می توانید از این آب برای پخت برنج کته معطر بهره ببرید. از آنجایی که آب مرغ و آب گوشت تا حدی چرب است، در این روش دیگر نیازی به اضافه کردن روغن به برنج نیست.

5- برای خوش عطر شدن برنج از هل سبز بهره ببرید

برای این که برنج شما خوش عطر گردد، می توانید 3 یا 4 عدد هل سبز را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید. اضافه کردن هل در زمان دم کردن برنج نیز روش بسیار مناسبی است. این کار موجب می گردد عطر هل در برنج بپیچد و برنج بسیار معطر و خوشبو گردد.

6- برای خوش عطر شدن برنج از روغنی که پیاز را در آن سرخ نموده اید بهره ببرید

یکی دیگر از روش هایی که خیلی از خانم های کدبانو از آن برای عطر بخشیدن به برنج استفاده می نمایند، استفاده از روغن پیاز داغ است. برای این کار باید یک پیاز کوچک را پوست بگیرید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. پیاز را خرد کنید و به روغن داغ اضافه کنید. اجازه دهید پیاز سرخ گردد. قبل از طلایی شدن پیاز شعله گاز را خاموش کنید. حال می توانید از این روغن برای عطر بخشیدن به برنج بهره ببرید.

7- برای خوش عطر شدن برنج کمی روغن حیوانی به آن اضافه کنید

اضافه کردن روغن حیوانی به برنج در حال پخت می تواند عطر و طعم برنج شما را دو چندان کند. برای این کار باید روغن حیوانی را در زمان دم کشیدن برنج به آن اضافه کنید. سپس صبر کنید تا برنج دم بکشد.

8- برای خوش عطر شدن برنج آن را به صورت کته آماده کنید

آماده کردن برنج به صورت کته یک روش ایده آل برای خوش عطر کردن برنج است. زمانی که برنج آبکش می گردد، عطر و طعم آن به اندازه زیادی کاهش پیدا می نماید. اگر برای پخت برنج از روش کته کردن بهره ببرید، مطمئناً عطر و طعم برنج بیشتر در آن حفظ می گردد و لذیذتر خواهد شد. از طرف دیگر برنج کته حاوی ویتامین های بیشتری نسبت به برنج آبکش است، از همین رو معمولاً متخصصین توصیه می نمایند برای تهیه برنج از روش کته استفاده گردد.

9- از برنج دودی بهره ببرید

برنج دودی نوعی برنج است که همانطور که از نام آن معین است، بوی دود می دهد. این برنج ها معمولاً بعد از برداشت و عمل آوردن در معرض دود قرار می گیرند و از همین رو بوی دود می دهند. اگر از عطر این نوع برنج ها خوشتان می آیند می توانید به جای خرید برنج معمولی از برنج دودی بهره ببرید.

یک روش دیگر هم این است که یک پیمانه برنج دودی به برنج معمولی اضافه کنید. به این ترتیب برنج شما عطر و بوی برنج دودی می گیرد.

10- برای خوش عطر شدن برنج مراقب باشید برنج شما نسوزد

در طرز تهیه برنج خوش عطر حواستان باشد که برنج را نسوزانید. زمانی که ته برنج شما بسوزد، بوی سوختگی در تمام برنج پخش می گردد و عطر برنج به اندازه زیادی تحت تأثیر قرار می گیرد. در صورتی که احساس کردید برنج شما کمی سوخته می توانید به سرعت قسمت روی برنج را تا جایی که نسوخته جدا کنید و در قابلمه دیگر بریزید. سپس کمی دانه هل داخل قابلمه قرار دهید و بخشی از برنج را نیز زعفرانی کنید تا عطر بهتری پیدا کنید.

11- برای خوش عطر شدن برنج از زعفران بهره ببرید

زعفران یکی از خوش عطر و طعم ترین چاشنی هایی است که می توانید به برنج اضافه کنید. برای خوش عطر شدن برنج می توانید ته دیگ برنج آبکش را به صورت زعفرانی آماده کنید. این کار می تواند موجب پخش شدن بوی زعفران در برنج گردد. اضافه کردن زعفران به انواع پلو مثل لوبیا پلو و باقالی پلو در خوش عطر شدن پلو نقش بی نظیری دارد.

از طرف دیگر بعد از آماده شدن برنج نیز می توانید مقداری از برنج را با زعفران آب شده ترکیب کنید و روی برنج سفید قرار دهید تا بوی زعفران بیشتر در برنج شما پخش گردد. پیشنهاد می کنیم مقاله طرز تهیه برنج زعفرانی را هم مطالعه کنید.

12- در طرز تهیه برنج خوش عطر چند عدد چوب دارچین در برنج قرار دهید

استفاده از چوب دارچین یکی دیگر از روش های مؤثر برای خوش عطر شدن برنج است. برای این کار می توانید بعد از دم کردن برنج یک یا دو عدد چوب دارچین روی برنج قرار دهید. با این روش برنج شما عطر خوشبوتری می گیرد. این روش برای درست کردن لوبیا پلو، شوید پلو و باقالی پلوی خوش عطر و بو بی نظیر است.

13- برای عطر بخشیدن به برنج از روغن های معطر بهره ببرید

استفاده از روغن های طبیعی مثل روغن کنجد و روغن زیتون می تواند عطر فوق العاده ای به برنج ببخشد. برای این کار بهتر است بعد از نیم پز شدن برنج در زمان دم کشیدن کمی روغن زیتون یا روغن کنجد به برنج اضافه کنید. اضافه کردن روغن زیتون یا روغن کنجد به برنج موجب دانه دانه شدن و خوش طعم تر شدن برنج نیز می گردد.

14- از برگ بو یا برگ نعناع برای معطر کردن برنج بهره ببرید

در طرز تهیه برنج خوش عطر می توانید از برگ بو و برگ نعناع تازه یا خشک بهره ببرید. زمانی که برنج را آبکش کردید و یا آب برنج کته بخار شد و زمان دم کشیدن برنج است، چند برگ بو و برگ بو روی برنج قرار دهید. این روش موجب می گردد تا برنج شما بسیار معطر و خوشبو گردد.

15- از کره برای معطر شدن برنج بهره ببرید

روش دیگری که خیلی از افراد برای معطر شدن و خوش طعم شدن برنج هندی و ایرانی استفاده می نمایند اضافه کردن کره است. شما می توانید در طرز تهیه برنج خوش عطر در زمان دم کشیدن برنج، مقداری کره لابه لای برنج قرار دهید. این کار موجب می گردد تا برنج شما به طرز بی نظیری خوشبو و خوش طعم گردد.

دلیل بد بو شدن برنج و روش های رفع کردن آن

معمولاً قرار گرفتن برنج در فضای مرطوب و شرایط نامساعد موجب بد بو شدن برنج می گردد. سعی کنید برنج را دور از رطوبت و نور مستقیم آفتاب قرار دهید. در صورتی که برنج شما کمی بوی نم گرفته است، می توانید آن را روی یک پارچه پهن کنید تا هوا بخورد. این کار موجب می گردد تا بوی بد برنج از بین برود.

برای از بین بردن بوی بد برنج می توانید برنج را با آب نمک بشورید و بعد مورد استفاده قرار دهید. یکی دیگر از روش های مؤثر برای از بین بردن بوی بد برنج قرار دادن پیاز خام روی برنج است. در صورتی که برنج شما بوی بدی می دهد، می توانید یک عدد پیاز روی برنج قرار دهید.

عامل اصلی عطر و بوی برنج ایرانی

برنج ایرانی یکی از لذیذترین و خوش عطرترین انواع برنج در جهان است. معمولاً نوع نژاد برنج نقش مؤثری بر اندازه عطر آن دارد. نژادهای اصیل و سنتی برنج عطری ایرانی معمولاً بسیار خوشبوتر از برنج های اصلاح شده است.

از طرف دیگر طریقه خشک کردن شلتوک برنج نیز عامل دیگری است که بر عطر برنج تأثیر می گذارد. در قدیم برداشت برنج به صورت دستی انجام می شد و برای خشک شدن به محلی به نام کندوج برده می شد. در آن موقع برنج ها به آرامی و با سبوس خشک می شدند. سبوس نقش مهمی بر عطر و بوی برنج دارد.

امروزه در بیشتر مواقع برنج ها با ماشین آلات برداشت و به سرعت وارد کارخانه می شوند و سرعت بالای برداشت و خشک شدن برنج ها موجب شده تا عطر و مزه کمتری نسبت به گذشته داشته باشند.

در این مقاله سعی کردیم به روش های معطر کردن برنج اشاره کنیم. شما می توانید برای خوش عطر و طعم کردن برنج از انواع گیاهان، ادویه های و بعلاوه روغن های معطر بهره ببرید و با این روش ها یک برنج فوق العاده خوش عطر آماده کنید.

سوالات متداول

چرا برنج هایی که به شیوه سنتی برداشت می شوند، عطر بهتری دارند؟

در قدیم برداشت برنج به صورت دستی انجام می شد و برنج طی روزهای زیاد با سبوس خشک می شد. اما امروزه در بیشتر مواقع برنج ها با ماشین آلات برداشت و به سرعت وارد کارخانه می شوند و از همین رو بوی کمتری دارد.

چگونه برنج خوشمزه تری بپزیم؟

در طرز تهیه برنج خوش عطر می توانید از روغن حیوانی، کره، روغن زیتون و روغن کنجد بهره ببرید و یا برنج را با سبزیجات و ادویه های معطر ترکیب کنید.

چطور بوی بد برنج را از بین ببریم؟

برای از بین بردن بوی بد برنج باید آن را با آب نمک بشویید و یا یک پیاز خام روی برنج قرار دهید.

نوشته های مرتبط

2 طرز تهیه ته چین مرغ یا گوشت در فر و بدون فر

2 طرز تهیه مرغ سرخ نموده زعفرانی به روش رستورانی

طرز تهیه خوراک کلم سفید به 3 روش با مواد مختلف

طرز تهیه باقالی پلو با گردن رستورانی

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 فروردین 1401 بروزرسانی: 24 فروردین 1401 گردآورنده: shop-vijeha.ir شناسه مطلب: 1943

به "چگونه برنج را خوش عطر کنیم ، 15 فوت و فن برنج خوشمزه" امتیاز دهید

2 کاربر به "چگونه برنج را خوش عطر کنیم ، 15 فوت و فن برنج خوشمزه" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه برنج را خوش عطر کنیم ، 15 فوت و فن برنج خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید